Nieuwsbrief 18 meiHET IS NU WEER VAAK LEKKER ZONNIG WEER


We spelen nu vaker buiten. Omdat de zon nu ook veel meer schijnt willen we iedereen vragen om jullie peuter 's ochtends voordat het naar de peuterspeelzaal komt, goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.


Tijdens de ochtenden met erg warm weer zullen we ook een extra drinkmoment inlassen.


Ons advies is om kinderen niet op teenslippers naar de peuterspeelzaal te laten komen. Dit valt gemakkelijk van de voetjes en kinderen struikelen vaker. Ook is het gevaarlijker i.v.m het rijdende speelmateriaal buiten. Kies daarom liever voor een stevige sandaal of een luchtig gympje.
KOFFIEOCHTEND


Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei is het koffieochtend.


Ouders en verzorgers zijn dan gelijk om 8:45 uur van harte welkom om een kopje thee of koffie te komen drinken tot uiterlijk 9:15 uur. U kunt tijdens dit moment contact hebben met ons of andere ouders/ verzorgers of gezellig meespelen met uw peuter.


De volgende koffieochtend is op maandag 24 en dinsdag 25 juni.KINDERMONITOR


Hierbij een verzoek van GGD Hollands Noorden.


GGD Hollands Noorden onderzoekt de gezondheid en het welzijn van kinderen van 0 tot en met 11 jaar uit de regio Noord-Holland Noord. Help jij mee?

Ga naar www.kindermonitorHN.nl en vul de vragenlijst in. Het invullen duurt ongeveer 20 minuten, deelname is anoniem.


Deelnemers maken kans op leuke prijzen! 1 op de 15 deelnemers wint een bol.com-cadeaukaart t.w.v. €10,- en onder alle deelnemers worden vier WeekendjeWeg-cadeaukaarten t.w.v. €250,- verloot.


Deze vragenlijst brengt de gezondheid en het welzijn van onze jongste inwoners in beeld. De resultaten worden door gemeenten in de regio Noord-Holland Noord en GGD Hollands Noorden gebruikt als input voor het jeugd- en gezondheidsbeleid. Ga voor meer informatie over het onderzoek naar www.ggdhn.nl/kindermonitor.


Alvast bedankt namens GGD Hollands Noorden!

Met elkaar zorgen we voor een goed beeld van de gezondheid en het welzijn van

onze jongste inwoners!
KIEKEBOEK


De meeste kinderen hebben na de meivakantie weer een nieuw boekje meegekregen


Kiekeboek is een boekenproject. Alle peuters krijgen van ons na elke schoolvakantie een prentenboek in een oranje kiekeboektas mee naar huis. Kiekeboek is een leuke manier om de taalontwikkeling te stimuleren. Achterop elk boek staat een handleiding voor ouders met allerlei ideeën voor gesprekjes, spelletjes, knutselwerkjes en liedjes. Leuk om samen met je peuter te doen.


Een kiekeboekje leen je voor een periode van ongeveer 2 weken. Iets korter of langer mag ook. Wanneer je graag een nieuw boekje wilt lenen mag je op de speelochtend van je peuter de tas aan het begin van de ochtend mee naar binnen geven. Wij zorgen er dan voor dat er aan het einde van de ochtend een nieuw boekje meegegeven wordt.VADERDAG


16 juni is het vaderdag. De peuters zullen hu best doen om weer een mooi cadeautje te maken voor papa. Op donderdag 13 en vrijdag 14 juni zal het meegegeven worden naar huis.NAMEN VAN DE PEUTERS


Nogmaals een oproepje...


Wil iedereen bij het overmaken van de ouderbijdrage de naam van jullie peuter vermelden in de betaalomschrijving? Het ontbreekt bij veel betalingen waardoor het soms lastig is om te zien voor wie het is. Er zit op dit moment namelijk veel familie met dezelfde achternaam op de peuterspeelzaal.


Ook zou het voor ons prettig zijn als iedereen duidelijk zichtbaar een naam op de tassen en in de jassen zet. 
OUDERCOMMISSIE


6 Juni komt de oudercommissie weer samen om te vergaderen.


Wanneer jullie vragen, opmerkingen, tips of ideeën hebben is er aan het einde van de speelochtend altijd even tijd om dit met ons te bespreken.

Wanneer je graag iets besproken wilt hebben in de oudercommissie mag dit gemeld worden bij één van de oudercommissieleden bij jullie kind op de groep. De ingekomen vragen zullen dan meegenomen worden tijdens vergadering.


Op dit moment bestaat de oudercommissie uit 5 ouders.


Van de maandag-donderdag groep zijn dit;

* Carla, moeder van Lara

* Cindy, moeder van Noah

* Anouk, moeder van Moos


Van de dinsdag-vrijdag groep zijn dit;

* Naomi, moeder van Fenna

* Kelly, moeder van Jax


Voor Anouk, Naomi en Kelly zal 6 juni de laatste keer zijn dat zij mee vergaderen in de oudercommissie. Hun kinderen zullen na de vakantie op de basisschool beginnen of zijn inmiddels net begonnen. 


Nieuwe leden die voor aankomend schooljaar worden geintroduceerd zijn;

* Salina, moeder van Merin

* Lisette, moeder van Niene


De taken zullen op 6 juni ook opnieuw verdeeld worden.
BELANGRIJKE DATA (Zet deze allemaal weer in de agenda!)* 20 mei: Pinksteren (we zijn dan gesloten)

* 30 en 31 mei: koffieochtend

* 6 juni: vergadering oudercommissie

* 13 en 14 juni: vaderdagcadeautje mee naar huis

* 16 juni: vaderdag

* 24 en 25 juni: koffieochtend


Adres

Psz 't Zwanenest

gevestigd in MFC het Dorpshuis

Middelzand 3508

1788 ES Julianadorp

Telefoon

Vivianne: 06-81684539


Tanja: 06-40630838

Email

info@peuterspeelzaalzwanenest.nl

Kvk

52658090

Bank

NL 47 RABO 0322982146