Peuterspeelzaal 't Zwanenest

 

Nieuwsbrief oktober/november 2018 

 

De herfstvakantie is al bijna voorbij... In de zaal hangt een lekker herfstig sfeertje door alle leuke werkjes die de peuters al hebben gemaakt. 

Direct na de vakantie gaan we beginnen aan de lampionnetjes. Ook dit jaar gaan we er weer iets moois van maken. We willen alle ouders/verzorgers vragen in de week na de vakantie een lampionstokje mee te geven aan uw kind. Deze moet voorzien zijn van naam en 'werkende' batterijen. Op 8 en 9 november worden de lampionnetjes mee naar huis gegeven.


 

KOFFIEOCHTEND

Op donderdag 1 en vrijdag 2 november is het weer koffieochtend.

Op deze ochtend kunt u bij het wegbrengen van uw kind gezellig even blijven om een kopje koffie/thee te drinken en met andere ouders in contact te komen. Ook kunt u dan wat tijd met u kind doorbrengen of met ons een gesprekje voeren. De koffieochtend duurt maximaal een half uurtje.


 

 SCHOOLFOTO'S

Op 15 en 16 november komt de schoolfotograaf. Zij komt tijdens de speelochtend bij ons om van ieder kind prachtige foto's te maken. Ook mogen de kinderen samen met ons als leuke herinnering voor later op de groepsfoto. U heeft een aantal weken geleden een toestemmingsformulier meegekregen. Wij willen deze uiterlijk 1 of 2 november ingevuld en ondertekend van u terug. LET OP; Geen formulier is geen foto's. Begint uw zoon/dochter in november net bij ons op de peuterspeelzaal, dan kunt u bij ons op de zaal nog een formulier invullen.


 

 AANDACHTSPUNTEN

*Graag willen we dat de naam van uw kind aan de buitenzijde van zijn/haar tasje staat. Ook zou het fijn zijn als de naam in de jas gezet wordt.

*Wanneer uw kind naar de peuterspeelzaal komt op regenlaarsjes kunt u deze kwijt in de hal onder de kapstok. U kunt voor in de zaal een paar slofjes op andere schoentjes mee geven.


 

 

 KIEKEBOEK

Op de peuterspeelzaal hebben wij voor ouders en kinderen een uitleensysteem van prentenboeken. U kunt op de speelochtend samen met uw kind een boek uitkiezen en deze van ons lenen voor een periode van maximaal 2 weken. Bij ieder prentenboek zit een handleiding voor ouders met ideeën voor spelletjes, liedjes en andere activiteiten passend bij het verhaal. Leuk om samen met je kind te doen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

 OUDERCOMMISSIE

De oudercommissie is er speciaal voor alle ouders/verzorgers bij peuterspeelzaal 't Zwanenest. Wanneer er vragen, opmerkingen of ideeën zijn kunt u deze bij ons of de leden van de oudercommissie kwijt. Dit zal dan meegenomen worden in de eerstvolgende vergadering. De oudercommissieleden van de ma-do groep zijn Daniëlle (moeder van Julia) en Paulien (moeder van Merijn en Brent) en van de di-vr groep Tessa (moeder van Jack) en Simone (moeder van Jula en Yorick). Ook zijn wij op zoek naar een ouder van de dinsdag-vrijdag groep die zich wil aanmelden voor de oudercommissie. Er wordt minimaal 4 keer per jaar vergadert. Tijdens deze vergaderingen worden diverse onderwerpen, ideeën, etc. besproken en worden wij door de leden van de oudercommissie geadviseerd. Lijkt je dit leuk dan kun je je aanmelden bij ons of één van bovenstaande ouders.

 


SINTERKLAAS

Wij vieren het Sinterklaas feest dit jaar op maandag 3 en dinsdag 4 december.  Over de invulling van deze ochtenden komen wij eerdaags via de email in de lucht.BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!


*29 oktober t/m 2 november:

Lampionstokje mee naar de peuterspeelzaal.


*1 en 2 november: 

Uiterste inleverdatum van het toestemmingsformulier.

Koffieochtend.


*8 en 9 november:

lampionnetjes worden mee naar huis gegeven.


*15 en 16 november:

Schoolfoto's.


*3 en 4 december:

Sinterklaasfeest.